веб-сайт Каплиці на Галицькому гостинці

Вхід на сайт

Навігація по сайту
Опитування на сайті

ТАК!
НІ!


Найцікавіші новини

Наш Банер

веб-сайт каплиці на Галицькому гостинці

 

 


Наші друзі
Церква.info: офіційний веб-сатй УПЦ КП

 

 

bogoslov.cv.ua

 

храм успіння Пресвятої Богородиці м. Чернівці

 

cerkva-snt.at.ua

 

cerkva.te.ua

 

Православ’я на Прикарпатті

 

 

 

На сайті встановлена система Orphus. Якщо ви помітите помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter

 

 

 


Архів новин
Март 2017 (1)
Февраль 2017 (1)
Август 2016 (2)
Июль 2015 (4)
Август 2014 (1)
Март 2014 (1)

 

"Темна каплиця" » Статті » Чому необхідно відвідувати храм Божий?
Чому необхідно відвідувати храм Божий? Статті
ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ВІДВІДУВАТИ ХРАМ БОЖИЙ

«Я збудую Церкву Мою, і врата пекла не подолають її» (Мф. 16, 18). Ці слова Спасителя нашого Ісуса Христа, Який прийшов на землю «заради спасіння нашого», є фундаментом Церкви, через яку дається нам все необхідне для життя вічного. «Де двоє чи троє зберуться в ім’я Моє, там і Я посеред них» (Мф. 18, 20), – сказав Він Своїм учням-апостолам і всім нам, хто вірує в Нього. Тому багато втрачають ті, хто рідко відвідує храм Божий. Ще більше грішать батьки, які не піклуються про те, щоб їхні діти відвідували церкву. Пам’ятаєте слова Спасителя: «Пустіть дітей і не забороняйте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне»‘(Мф. 19, 14).
«Не хлібом єдиним житиме людина, але всяким словом, що виходить з уст Божих» (Мф. 4, 4), – говорить нам Спаситель. Їжа духовна так само необхідна людській душі, як і їжа тілесна для підтримки тілесних сил. А де ж християнин почує слово Боже, як не в храмі, там, де Сам Господь невидимо наставляє тих, які зібралися в ім’я Його? Чиє вчення проповідується в церкві? Вчення пророків і апостолів, які проповідували по напоумленню Духа Святого, вчення Самого Спасителя, Який є істинною Мудрістю, істинним Життям, Шляхом істини, істинним Світлом, що просвіщає всяку людину, що приходить в світ.
Церква – Небо на землі. Богослужіння, що здійснюються в ній – справа ангельська. За вченням Церкви християни, відвідуючи храм Божий, отримують благословення, яке сприяє успіхам в усіх їхніх добрих справах.
«Коли почуєш передзвін церковних дзвонів, що призивають усіх на молитву, і совість підкаже тобі: у храм Господній ідімо, відклади тоді, якщо можеш, всілякі справи і поспішай у церкву Божу, – радить святитель Феофан Затворник.– Знай, що Ангел Хоронитель твій кличе під покров храму Божого; це він, небожитель, нагадує тобі про Небо на землі, щоб там освятити твою душу благодаттю Христовою, щоб втішити, врівноважити твоє серце небесною розрадою, а – хто знає? – може, він кличе туди і для того ще, щоб відвести тебе від спокуси, якої не уникнути тобі, якщо вдома залишишся, чи укрити тебе під покровом храму Божого від великої небезпеки...»
При цьому треба чітко усвідомити, що в храм ми йдемо не для індивідуальної молитви чи молитви тільки за своїх рідних і близьких. Ми йдемо зібратися в Церкву. Це значить: ми йдемо на збори віруючих, щоб нам усім разом – соборно – становити Церкву, Голова якої Христос, а ми члени Тіла Христового (тобто Його Церкви). У храмі Христос серед нас, за Його ж словами: «де двоє чи троє зберуться в ім’я Моє, там і Я посеред них» (Мф. 18, 20). Саме тут, у храмі, ми переборюємо «ворожість світу», саме тут ми відчуваємо єднання в Дусі, Який у день Святої П’ятидесятниці майже дві тисячі років тому зібрав в єдине учнів Христових, започаткувавши соборну Церкву. При всій значимості наших особистих проблем, з якими ми йдемо в храм, пам’ятаймо про наш головний християнський обов’язок – засвідчити і визнавати присутність Христа і Його Царство у світі.
Молитва одного, в порівнянні з соборною церковною молитвою,– це слабкий голос перед численністю гримучих вод, це тихий подих вітру перед оглушливими розкотами громів, це ледь помітний вогник перед великим полум’ям...
Багато чого може молитва одного праведника і доказом цьому є чимало переконливих прикладів в історії, але ще більший плід приносить Сердечна молитва тих, які зібралися в храмі Божому. Коли апостоли очікували пришестя Святого Духа за завітом Христовим, то разом з Божою Матір’ю в Сіонській світлиці молилися одностайно. Збираючись в храмі Божому, ми очікуємо, що і на нас зійде Дух Святий. Так і є насправді..., якщо тільки ми самі не нагромадимо думками своїми перешкод.
Наприклад, недостатня щирість серця заважає парафіянам досягти соборності в храмовій молитві. У наш час це часто трапляється, тому що віруючі поводяться в храмі Божому не так, як вимагає того святість і велич місця.
ЯК ЧАСТО ТРЕБА ВІДВІДУВАТИ ХРАМ?

В обов’язки християна входить відвідування храму в неділю, включаючи Всенічне бдіння напередодні, і в свята.
«Вірною ознакою омертвіння душі,– говорив Оптинський старець, преподобний Варсонофій, – уникання церковних служб. Людина, яка байдужіє до Бога, насамперед уникатиме храму, спочатку намагатиметься прийти на службу пізніше, а потім і зовсім перестане відвідувати храм Божий».
«Якщо хто, єпископ, пресвітер чи диякон, чи мирянин без поважної причини,... три недільні дні протягом трьох седмиць (тижнів) не прийде на церковні збори (тобто на недільне Богослужіння), то клірик (єпископ, священик, диякон) хай буде позбавлений священства, а мирянин хай буде відлучений від спілкування з вірними».
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Другие новости по теме:

  • ЯК ГОТУВАТИСЯ І ВХОДИТИ В ЦЕРКВУ
  • Символічне значення храму та церкви
  • Що таке Православний Катехизм?
  • Покаяння двері відкрий мені, Життєдавче!
  • Митрополит Іоасаф: "Сповідь потрібна, щоб...


  • Календар
    «    Сентябрь 2017    »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
     

    Найцікавіші новини

    Теги
    Новини партнерів
    Головна сторінка | Реєстрація | Добавити новину | Нове на сайті | Статистика | Підтримка |
     
    Галицький гостинець © 2012. Каплиця ікони "Почаївської Божої матері" УПЦ КП